maanantai 29. elokuuta 2011

Suomalaiset syövät ulkomaisista raaka-aineista tehtyä leipää

Luin jostain, että suomalaisten suosima ruisleipä tehdään ulkomaisista jauhoista. Siispä eilen Citymarketissa tarkkailin ruisleipäpusseja hieman päiväyksen tarkistamista huolellisemmin. Ja totta! Suurimmassa osassa ruisleipäpusseja ei kerrota, että leipä olisi leivottu suomalaisista jauhoista.

Avainlippuja löytyi muutamasta pussista, mutta kyseisen merkin verkkosivuilla ei lue, että merkin käyttö vaatisi suomalaisia raaka-aineita. Sen sijaan Hyvää suomesta -joutsenlippu vaatii 75 %:sti kotimaisia raaka-aineita. Tällainen joutsenlippu-merkki löytyi vain muutamasta pussista, joiden hinta sitten olikin kaksinkertainen verrattuna esimerkiksi Ruispaloihin.

Olen aina luullut, että lähes kaikki leipähyllyn leipä tehdään kotimaisista jauhoista, mutta luuloni taitaa olla väärä. Syömme ulkomaista viljaa.

Miksi tämä ei ole kiinnostanut aiemmin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti