maanantai 4. heinäkuuta 2011

Muovittomat housut ja terveellisempi keittiö

Havahduin taas saamattomuuteeni kun se aika kuusta tuli jälleen ajankohtaiseksi. Housuissani on taas aimo annos muovia, joka muutaman tunnin kuluttua jatkaa matkaansa roskiksen kautta kaatopaikalle. Voiko olla kuvottavampaa? Muovi ei kertakaikkiaan ole mikään terveellinen luonnontuote. Kuukupin osto on ollut mielessäni jo siitä asti, kun vuosia sitten luin kupista ensimmäisen kerran. Miksi sellainen on niin vaikea ostaa, vaikka se varmasti ainoastaan helpottaisi kuukautisten aikaista elämää? Heti huomenna marssin Ruohonjuureen ja vien kassalle oman kuukuppini. Säästän luontoa vuodessa noin 200 terveyssiteen verran!    

Sain tänään myös toisen herätyksen, joka vaatii välittömiä toimenpiteitä. Noora Shinglerin Kemikaalicocktail blogista bongattu postaus Muovipaastossa on järkeä sai pohtimaan omaa muovinkäyttöä erityisesti keittiössä: Meiltä löytyy muoviset kauhat, lastat ja pihdit, joita käytämme kuumien ruokien kanssa WRONG. Meiltä löytyy muoviset leikkuulaudat WRONG. Laitamme kuumat ruuat muovisiin rasioihin jäähtymään WRONG. Haluaisin siis luopua ainakin muovisista paistinlastoista, kauhoista ja leikkuulaudoista. Mutta onko toisaalta järkevää laittaa muoviset keittiövälineet roskakoriin, vaikka ne olisivatkin edelleen toimivia? Onko tämä nyt sitten kestävää kuluttamista, jos aina uuden tutkimustiedon valossa heitetään entiset vaarallisiksi luokitellut esineet kaatopaikalle?

Samoin olen kuullut teflon-pinnoitteen vaarallisuudesta ja äitini onkin luvannut lahjoittaa minulle aidon syntisen painavan valurautapannun heti kun vanha teflon tulee tiensä päähän. Minusta valurautapannut ovat nostalgisia, mutta ainoa ongelma on, etten osaa kokata sellaisella. Ruoka tuppaa aina palamaan enemmän tai vähemmän pohjaan runsaasta ruokaöljyn käytöstä huolimatta. Lupaan kuitenkin opetella tulemaan toimeen omani kanssa, kun pannu kannetaan kotiimme.

Yksi syy miksi haluaisin luopua muovista keittiössämme on niiden vaikutukset miesten sperman laatuun. Tämä ei ole suinkaan ainoa syy, mutta luulenpa, että mikään mikä ei ole hyväksi kaksilahkeisten nesteille, ei ole hyväksi millekkään muullekkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti